Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2008 22:14 - Решения за оправяне на страната
Автор: superman Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5144 Коментари: 8 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Днес в службата пак се опитвахме да оправим страната :). Всеки даваше някакви идеи. Аз имам една идея за развитието на селското стопанство :) е тя не е моя. Хората в западна европа и щатите отдавна са си организирали аграрния сектор по правилния начин. Просто някой наши икономисти да отидат малко по назапад от ниш, а те не че не ходят. По селата хора не останаха, а и какво ли да правят там. Прекупвачите обират труда на селянина и богатят!!! От там цените по пазарите са високи ... . Загниващите капиталисти са си направили земеделски борси. Всички сеслки стопани трябва да продават продукцията си на земеделската борса. Като всички земедлци са и същевременно акционери на борсата. И никой магазин, хотел,  ресторант няма право да купува от другаде освен от магазини и  земеделски борси.  Така  би трябвало прекупвачите да изчезнат  и същевременно и селяните да печелят повечко.  Е работата на една борса винаги може да се опорочи, но нали затова е държавата. Пак ще има хора които искат да печелят наготово. Но на запад всички механизми са отработени. Уви селяните никога не са чували за борси, а и ако законово не са регламентирани нещата нищо няма да се получи. Това с борсите се знае отдавна, но какво се случва прекупвачите са мутри държат пазарите. Мутрите се държат от политици, адвокати, прокурори, партиини функционери, полицаи, икономисти на престъпни групировки. Във всяка област има група от съдии, полицаи и прокурори които се държат заедно. Мутрите дават нагоре по веригата. И кои са тези политици, икономисти, съдии и законотворци , които  ще  прекъснат този финансов поток.  В противен случай парите отиват  при селяните.  Идеята за тези борси трябва да дойде от земеделците уви те това нещо борсите не  го разбират .  А и няма толкова едри земеделци, които да могат да се организират. Единствено ако стане от вън, или ако гражданите решат че им е писнало да купуват с огромна надценка, но тези законотворци в парламента не им пука за обикновения потребител. Дано се случват по бързо и повече промени в България. 


Тагове:   оправяне,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - interesna rabota
17.03.2008 22:32
vsichki sme umni i davame akyli, a nishto ne pravim. Prekupvachite sa chast ot naroda, politicite syshto, da ne govorim che te olicetvorqvat edinstvoto na naroda, demek suverena. Kakyvto e naroda , takiva sa ni i politicite.
цитирай
2. анонимен - "Днес в службата пак се опитвахме да оправим страната"
18.03.2008 10:46
A moje bi ako vseki si vur6i prqkata rabota, stranata 6te se opravi po-burzo :))
цитирай
3. анонимен - Няма се оправят нещата
18.03.2008 17:54
Фермерите в Евросъюза получават големи субсидии.Имаше няколко търговски войни Европа-САЩ по тоя повод.Америкаснците протестираха срещу субсидираното европейско земеделие и животновъдство.Както каза и номер 2.затуй страната ни е натоя хал.Защото всеки се занимава с какво ли не,само не и с пряката си табота.За която получава пари.Е няма как да стане.
С тоя манталитет и липса на дисциплина няма се оправи скоро България.
цитирай
4. superman - Нещата ще се оправят
18.03.2008 19:10
В сащ земеделието е страшно субсидирано. Но там си има разработени работещи механизми за земеделието. Примерно няколко фермера правят млекопреработвателно предприятие като излизат с краен продукт - кисело мляко, кашкавали и т.н. А не крайния продукт да е в ръцете на тарикати. След като тези които трябва да си вършат работата не си я вършат (понеже не знаят как и са некадърници) все някой трябва да я свърши :). За да се приеме стъпка към определен закон трябва да се събере критична маса от хора, които да са на едно и също мнение. А ако само си гледаш само пряката работа и не разширяваш мирогледа си е кофти :).
цитирай
5. анонимен - Ще се оправят?Фантазиии!
18.03.2008 21:09
Ако американците не си гледаха пряката работа, никога нямаше да са това което са.Никой там няма те остави да бистриш политиката по служебния компютър.Бизнесмена ти казва-"ти беше дотук. Съжалявам,ти си за републиканците и аз съм републиканец.Обаче бизнесът си е бизнес,работата си е работа.Не ми работиш,айде на улицата.100 души чакат за твоето място.Политическите ти идеи не ми пълнят джобовете,разправяй ги на безработните в трудовата борса." Американците са станали супермени с работа,а не с политически дискусии,мързел и чакане на държавата си.
цитирай
6. superman - :)
18.03.2008 21:45
Когато работиш на запад знаеш защо работиш. А тук колкото и добре да работиш, колкото и пари да изкараш на работодателя винаги ще ти дава мизерна заплата. Има хора в България на които се плаща и по 5 лева на ден, очакваш да ти работят като за 200 ли?
цитирай
7. анонимен - Бизнесмените чужденци ли са?
18.03.2008 22:17
Бягай тогава на запад и прав ти път.Само че никой там на никого не плаща за дискусии,а за реално свършена работа.Нямам нищо против всички недоволни да ходят където щат.Ще ви махам на изпращане на гарата/аерогарата на изпращане с букет цветя в ръка.Ние които оставаме ще се справим някак си без вашия огромен,вечно недооценен талант и способности.Само не се връщайте повече.Че най си патим от тия "чужденци"дето дават акъли по интернет от другия край на света.Без вашето вечно мърморене и недоволство ще бъдем много по-добре.И точно така ще се оправи и страната.Като се разкарат философите и мърморковците,тарикатите които мерят на аптекарски везни какво дават и получават.Те гледат да не се минат нещо.Да ама не,така държава не се прави и сметките им излизат грешни.Америка е преживяла великата депресия. Само че не с такива хора като нас и с тоя манталитет.Всички големи държави са били в тежка криза.Обаче са ги преодолели.Със сигурност не с чесане на езиците,а с някакви рационални действия на всеки един индивид.
цитирай
8. superman - :)
18.03.2008 22:39
да работил сам на запад. трябва да ти кажа, че и там си има разговори между колеги. и не винаги се работи толкова много :) и не са нито толкова прецизни нито толкова точни в работата си. Това мислене за държавата мисля че отмина. Кой е държавата? Данъците които плащам дали отиват при сираците или за пътища или в образованието - НЕ. Отиват в приятелските обръчи от фирми. А мисля че държавата ни е на тоя хал щотот в нея живеят такива като тебе :).
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: superman
Категория: Лични дневници
Прочетен: 121333
Постинги: 26
Коментари: 42
Гласове: 228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930